cretangastronomy
Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες;
22nd Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Μια δουλειά πιο εύκολη απ' ότι νομίζουμε! Αυτή η ανάρτηση γράφεται κυρίως για τις ανάγκες …του blog. Θέλω να γράψω κάπου αναλυτικά το καθάρισμα της αγκινάρας ώστε να παραπέμπω εδώ και ν … Συνέχεια
Κέικ με χαρουπάλευρο
19th Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Για τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο! Τα προϊόντα του χαρουπιού αρχίζουν και μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στην κουζίνα μας και όχι άδικα. Η διατροφική τους αξία είναι τεράστια … Συνέχεια
Σπιτικό «φύλλο κρούστας» της Χρύσας
15th Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Ένα υπέροχο φύλλο σε πολλές εφαρμογές! Το φύλλο κρούστας δεν είναι εύκολη δουλειά! Είναι δουλειά επαγγελματιών και μάλιστα όχι τυχαίων. Πρέπει να έχει τη σωστή υγρασία για να μη σπάει. Να … Συνέχεια
Κτιστό, τούρτα μπισκότου
12th Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Μαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων για τη σημερινή μέρα! Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που έγραψα στο πρώτο δικό μου τετράδιο συνταγών, μ ‘ αυτόν ακριβώς τον τίτλο. Αγαπούσα … Συνέχεια
Τυρί σαγανάκι (με ένα πολύ ιδιαίτερο κρητικό τυρί)
10th Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Ξέρετε τι είναι το κατσοχοίρι; Το κατσοχοίρι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τυράκι της Κρήτης. Όταν οι τυροκόμοι βγάζουν τη «μαλάκα» (γνωστή πια και στους εκτός Κρήτης λόγω του …περίεργου ον … Συνέχεια
Αγκινάρες με γιαούρτι : η νοστιμιά της απλότητας!
8th Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Απλό, νόστιμο , ιδανικό πιάτο της εποχής! Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους και διπλά Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες των ημερών που δεν ήταν και λίγοι… Να τους χαιρόμαστε, όσοι τους έχουμ … Συνέχεια
Κρητικά γαρδουμάκια αυγολέμονο
2nd Μάιος, 2013 · Σχολιάστε
Ένας μερακλίδικος μεζές για το Πάσχα! Έχουν τον κόπο τους αλλά τον αξίζουν πέρα για πέρα. Τα γαρδουμάκια είναι από τα μερακλίδικα πιάτα της εποχής, που «μυρίζουν» φροντίδα και δηλώνουν ακού … Συνέχεια
Εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι 3 υλικών (και 5 λεπτών) !
30th Απρίλιος, 2013 · Σχολιάστε
Ιδανικό για τη Μεγαλοβδομάδα! Αυτήν την εβδομάδα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, νηστεύουν περισσότεροι άνθρωποι από οποιαδήποτε άλλη περίοδο νηστείας. Πολλοί μάλιστα νηστεύουν και το λάδι. … Συνέχεια
Αυγά βαμμένα με ριζάρι
25th Απρίλιος, 2013 · Σχολιάστε
Ας προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά... Τις επόμενες μέρες εκ των πραγμάτων οι νηστίσιμες συνταγές θα εναλλάσσονται με τις πασχαλινές. Όμως αυτό το post θα το ανέβαζα την επόμενη εβδομάδα. Οι φωτογραφί … Συνέχεια
Καλαμαράκια τηγανητά
23rd Απρίλιος, 2013 · Σχολιάστε
Μαλακά καλαμαράκια με τραγανή κρούστα αλευριού Έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα foodblogs τα γιορταστικά φαγητά και γλυκά του Πάσχα. Εγώ είπα να επιμείνω νηστίσιμα λίγο ακόμη. Εξάλλου το σ … Συνέχεια