Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι η ιδανική επιλογή για το κολατσιο των παιδιών στο σχολείο. Πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες δίνει ενέργεια στα παιδιά χωρίς να τα φορτώνει με άχρηστες θερμίδες!
Υλικά:
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μια κούπα χλιαρό νερό
100 γρ σουσάμι
Eκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το λάδι.
Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι και να γίνει η ζύμη σαν τρίμμα. Τότε προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό ζυμώνοντας συνέχεια, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 30 λεπτά.Αφού φουσκ[..]
Θελετε να συνεχίσετε την ανάγνωση; Πατήστε εδώ
Σχολιάστε!