Υλικά...
500 γρ. γαρίδες Ν˚3 ή 4, 4 σκελίδες σκόρδο, ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο, χυμός από 1 λεμόνι, ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 4 κουταλιές σούπας μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα. Για τα ψητά ντοματίνια: 250 γρ. ντοματίνια, ½ κουταλάκι γλυκού βασιλικός, λίγη
Εκτέλεση… Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι. Καθαρίζετε το σκόρδο και κόβετε τις σκελίδες σε λεπτές φέτες. Βάζετε τις γαρίδες με τη σειρά σε ένα ταψί, αλατίζετε, πασπαλίζετε με το κύμινο και τον άνηθο, μοιράζετε ενδιάμεσα το σκόρδο και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού. Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C περίπου για 8-10’. Όταν ψηθούν στραγγίζετε τη σάλτσα από το ταψί και την ανακατεύετε με το μασκαρπόνε. Για τα ντοματίνια: Αλατίζετε τα ντοματίνια, τα βάζε[..]
Θελετε να συνεχίσετε την ανάγνωση; Πατήστε εδώ
Σχολιάστε!